Opleidingen

Ontdek de verschillende opleidingen

Op clwBXL organiseren we trajecten voor volgende domeinen:

  • Economie & Organisatie
  • Wetenschap & Techniek (STEM)
  • Maatschappij & Welzijn
  • Voeding & Horeca

Bij modulair onderwijs delen we de leerstof in opleidingsonderdelen of modules. Per afgewerkt deel verdien je telkens een deelcertificaat. Wie alle modules met succes heeft doorlopen behaalt het certificaat voor die opleiding.

Een lineaire opleiding bestaat uit opeenvolgende leerjaren: volgtijdelijkheid. De leerstof wordt verspreid over opeenvolgende lesonderdelen.

Duaal leren is een geïntegreerd traject in het secundair onderwijs waarin algemene vorming, beroepsgerichte vorming en werkervaring één geheel vormen. Het leertraject bestaat uit een les- en werkcomponent die op elkaar zijn afgestemd. Samen vormen ze een geheel.

Medewerker snackbar – taverne

Modulair onderwijs – Voeding & Horeca

In deze opleiding leer je de geheimen kennen van een moderne culinaire wereld. Wil je deel uitmaken van een creatief keukenteam in foodtrucks, snackbars, takeaways en eetcafés? Bereid je graag lekkere gerechten, serveer je originele dranken en heb je de smaak al snel te pakken?

Logistiek assistent zorginstellingen

Lineare opleiding – Maatschappij & Welzijn

Help jij graag mensen met hun dagelijkse huishoudelijke taken en heb je een luisterend oor? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Verzorgende – Zorgkundige

Lineare opleiding – Maatschappij & Welzijn

Na je opleiding ‘Logistiek assistent zorginstellingen’ kan je verder verdiepen om voor oud en jong te zorgen. Je bent iemand die geduld heeft en spontaan hulp aanbiedt. Mensen helpen wanneer ze zorg nodig hebben, doet jou deugd. 

Administratief medewerker

Modulair onderwijs – Economie & Organisatie

Het kantoor is jouw plek waar je schittert. Ben je nauwkeurig en hou je ervan dat in documenten de puntjes op de i staan? Vind je ook dat communicatie en ontmoeten helder en vriendelijk kan? Hier krijg je de kans om te groeien in een wereld die voortdurend verandert, nooit hetzelfde blijft. Heb jij het talent om het hoofd dan koel te houden?

Callcentermedewerker

Modulair onderwijs – Economie & Organisatie

Informeren of informatie op een correcte manier verzamelen vind je belangrijk. De nieuwe communicatietechnologieën schrikken jou niet af. Je vind het aantrekkelijk om mensen telefonisch of via chatsessies te overtuigen of verder te helpen. Kan je goed met stress om of wil je met moeilijke situaties leren omgaan? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Machinaal houtbewerker

Modulair onderwijs – Wetenschap & Techniek (STEM)

De geur van hout vind je heerlijk. Je maakt graag bruikbare constructies en je bent handig. Werken met allerlei machines versterken jouw plezier. Het vakmanschap van houtbewerker maakt je nieuwsgierig. Je weet graag hoe alles in elkaar geschroefd zit, dan is deze opleiding de moeite voor jou.

Plaatser binnenschrijnwerk

Modulair onderwijs – Wetenschap & Techniek (STEM)

Jouw technische oog valt meteen op de aanpak van een opdracht. Dat kan het plaatsen van keukens zijn, maar ook ingebouwde kasten, trappen, valse wanden, plafonds en zelfs spelmateriaal boeien jou. Je hebt altijd wel een idee klaar om de opdracht op maat van de klant tot een goed einde te brengen. Is dit de opleiding die jij zoekt?

Kapper

Modulair onderwijs of duaal leren – Maatschappij & Welzijn

Ligt jouw haar altijd goed? Wil je anderen ook een knappe bol bezorgen? Stijlvol en genietend door het leven stappen doe je op een verzorgende wijze. Je bent ook nog eens creatief. Je volgt de trends op in de wereld van de haarstylisten en je werkt graag met mensen. Deze opleiding écht iets voor jou.

Residentieel elektrotechnisch installateur

Modulair onderwijs of duaal leren – Wetenschap & Techniek (STEM)

Dit is een beroep vol spanning! Veiligheid staat steeds voorop wanneer je installaties aan de praat krijgt. Je puzzelt graag aan bedrading en je wil weten wat er achter de behuizing van een elektrisch toestel gebeurt. Als het correct aansluiten, herstellen en onderhouden van toestellen jouw motivatie is, dan ben je meer dan welkom.

Winkelbediende

Modulair onderwijs – Economie & Organisatie

De klant is koning. Met een vriendelijk gesprek weet je de klant te overtuigen. Geen inspanning is je daarvoor te veel. Je weet dat er veel achter de schermen van een winkel gebeurt. Zo vul je met gemak de voorraad in een winkel aan. Je leert vlot presenteren, verkopen en beheren. Niet iedereen heeft dat in zich. Jij wel? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Opleiding gevonden die je wil volgen?

Schrijf je in en dan maken we een afspraak in ons centrum zodat je onmiddellijk met ons aan de slag gaat.