Veelgestelde vragen en antwoorden

Het Centrum Leren & Werken van de Stad Brussel is gevestigd in het hart van Brussel, namelijk Groot Eiland 39 (eerste verdieping) – 1000 Brussel. Ons Centrum deelt het gebouw met het Hoofdstedelijk Instituut Anneessens-Funck. Het Centrum behoort tot de scholengemeenschap met zetel in de Bonekruidlaan 88 te 1020 Laken.

Het Centrum Leren & Werken heeft als inrichtende macht (centrumbestuur) de Stad Brussel – Departement Openbaar Onderwijs. Het dagelijks beheer is dus in handen van de burgemeester en de schepen voor Onderwijs.

Ja, als je samen met ons anders durft denken en zijn. Iedereen krijgt wel eens te maken met een probleem. Die problemen proberen we om te buigen naar oplossingen en vernieuwingen. Op het Centrum Leren & Werken zien we elke situatie die zich voordoet als een kans. Een kans om jouw leven verder te ontwikkelen.

Met onze beroepsopleidingen kan je verschillende leerbewijzen verdienen zoals: een attest van verworven competenties, deelcertificaten, certificaten, een getuigschrift van de tweede graad van het secundair onderwijs, een studiegetuigschrift van het tweede jaar van de derde graad van het secundair onderwijs of tenslotte een diploma secundair onderwijs.

€150,00 per schooljaar. Alles inbegrepen.

De verschillende partners die klaarstaan om met jou aan de slag te gaan zijn: trajectbegeleiders, leerkrachten, je ouders, medeleerlingen, administratieve medewerkers, schoonmaakpersoneel, jongerencoaches, stagementoren, werkplaatsbegeleiders, partners in de aanloopfase naar werk …

Ja én neen. We zijn geen school, maar een centrum. Hier leveren we maatwerk. Samen gaan we met jou aan de slag. Jongeren die zich inschrijven, starten hun loopbaan en doorlopen hun schoolcarrière met goesting. We brengen verschillende partners samen om constructief te werken aan jouw droom.

Vind de opleiding waarvoor je gemotiveerd bent en schrijf je in via de website. Dan maken we een afspraak om langs te komen in ons centrum. Samen finaliseren we je inschrijving en vanaf september ga je bij ons aan de slag.

Uiteraard! We zijn geen school, maar een centrum. Hier leveren we maatwerk. Samen gaan we met jou aan de slag. Stap voor stap zetten we in op respect, gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid. We vertrekken vanuit jouw eigen waarden en bouwen daarop voort. Zo maken we samen een draagvlak voor jouw talenten. Met die talenten kan je dan weer aan de slag op het werkveld. 

Als je de eerste twee jaar van het middelbaar hebt doorlopen, kan je inschrijven vanaf je 15de tot je 23ste om met ons aan de slag te gaan.

Afhankelijk van je situatie, opleiding, contract en enkele andere factoren kan je tot maximaal €580,00 per schooljaar verdienen. Voor een plan op jouw maat contacteer je best de trajectbegeleider van je opleiding. Die kan je terugvinden op de webpagina van je opleiding.

Zit je nog steeds met vragen?

Als je dit invulformulier invult, zorgen wij voor antwoorden. Of bel +32 2 423 53 10​.